هدف از اسباب بازی های آموزشی:
به طور کلی اسباب بازی های آموزشی دو هدف عمده دارند: یکی سرگرمی و دیگری توسعه مهارتهای کودکان.
اولین هدف کاملا روشن است. کودکان دوست دارند که بازی کنند. بنابراین تمام اسباب بازیها به انضمام اسباب بازیهای آموزشی، برای کودکان جنبه سرگرمی دارند مگر اینکه کودک، خود تمایلی به بازی کردن نداشته باشد.
دومین هدف اسباب بازی های آموزشی توسعه مهارتهای کودکان می باشد. اما این هدف برای همگان کاملا واضح و روشن نیست. بیشتر والدین فکر می کنند که تنها هدف اسباب بازی ها تفریح و سرگرمی است. آنها نمی دانند که اسباب بازی های آموزشی برای کمک به آموزش بهتر کودکان طراحی شده اند. به همین دلیل است که در انتخاب اسباب بازی، بیشتر اسباب بازی هایی که جنبه لوکس و فانتزی دارند را برای کودکانشان خریداری می نمایند.
برچسبها:
محیط فرهنگي خانواده وانگيزه ي مطالعه در كودكان:
كودكان بخش اعظم اوقات خود را در خانه سپري مي كنندوتجربياتي كه به ويژه درپنج سال اول زندگي خود كسب مي كنند،درسراسر زندگي آنها تأثيرگذار خواهدبود.باوجود اهميت خصوصيات وراثتي فرد ،اثرمهم عوامل محيطي خانواده غيرقابل انكار است.محيط فرهنگي فقير ونامطلوب ،حتي مي تواندمانع تظاهرويپگي هاي ژنتيكي فردشود.بدين ترتيب نقش والدين در زندگي فرزندانشان چندگانه وبي نهايت دشوار است.آنان براساس دركي كه از نقش خود دارند،بامهارت ها،دانش ،تجارب وانگيزه هايشان مي توانند تأثيري سازنده يا مخرب برزندگي فرزندانشان داشته باشند.اوليا مي توانندانگيزه ي ذهني وفضاي عاطفي لازم رابراي خواندن ولذت بردن فرزندانشان از وقايع ،رويدادها،شخصيت ها واطلاعات فراهم كنند.
كدام رفتاراوليا ضامن رشد اخلاقي،اجتماعي وفرهنگي كودكان است؟
به گفته ي برخي از صاحبنظران عوامل زير را در نوع وكيفيت آموزش دريافت شده در خانه مؤثر مي دانند:
1.وضعيت مناسب اقتصادي خانواده وموقعيت اجتماعي اوليا
2. كيفيت زبان وارتباطات در خانواده
3.روش تربيتي ونقش الگويي اوليا
تأثيرات متقابل كتاب خواندن براولياء:
برخي ازبررسي هاي محققان نشان مي دهدكه كتاب خواندن براي كودكان ،عادت به مطالعه را در اوليا تقويت مي كند وپاسخگويي به سؤالات فرزندان ،ميزان وكيفيت تعامل در خانواده رابهبود مي بخشد وتعارض هاي زندگي خانوادگي را كاهش مي دهد.درخانواده هايي كه بخشي از اوقات اوليا صرف قصه گويي ،كتابخواني ،بازي وفعاليت با بچه هاوآشناكردن آنان بامراكز ومكان هاي فرهنگي مي شود،دانش واطلاعات والدين نيز افزايش مي يابدويادگيري متقابل حاصل مي شود.علاوه بر آن ارتباط نزديكي كه از طريق قصه گويي وكتاب خواندن بين افراد خانواده بوجود مي آيد،شناخت وآگاهي اوليا را از نيازها وانتظارات ،ترس ها واستعدادهاي خلاقه ي فرزندان افزايش داده ، تلاش درجهت پاسخگويي به سؤالات كودكان در مورد داستان ها و وقايع ،احساس اعتماد به نفس وتوانمندي والدين را رشد مي دهد.
برچسبها:
ژوهش ها در مدارس نشان میدهد بسیاری از بچهها بدون خوردن صبحانه روانه مدرسه میشوند که همین مساله روی روند تحصیلی آنها اثراتی منفی میگذارد. این در حالی است که مطالعات نشان میدهد با خوردن صبحانه، تمرکز آنها بیشتر شده و عملکرد مغزیشان تقویت میشود........
برچسبها:
تعلیم و تربیت با سرنوشت انسان پیوند خورده است . تعلیم و تربیت در بسیاری از کشورها یک سرمایه گذاری بلند مدت محسوب می شود.
برچسبها:
روشی برای تقویت املا دانش آموز ضعیف
۱- ابتدا دانش آموز راکنار میز خود یادر سر جایش بنابه موقعیت کلاس فراخوانده واز اومی خواهیم که کتاب فارسی بخوانیم خود راباز کند.
۲- متن املا ی مورد نظر را برای این دانش آموز میخوانیم.
۳- از این دانش آموز می خواهیم تا متن مورد نظر را برای ما روخوانی کند .
۴- در هر کلمه ای که مکث کرد و نتوانست بخواند ، حتی مکثی کوتاه می فهمیم که در نوشتن این کلمه نیزنا توان خواهد بود.چون شکل کلی این کلمه را نتوانسته در ذهن خود تثبیت کند .
۵- از دانش آموز می خواهیم کلمه ای را نتوانست بخوانددر دفتر مشق یک سطر بنویسد و دوباره بخواند . ( البته باید متذکر شد که تمام این مراحل قبل از اینکه به همه ی دانش آموزان املا گفته شود با دانشآموز فوق اجرا می شود )
۶- سپس به این دانش آموز همراه با همکلاسی های خودمتن املایی که قبلاتمرین شده ،املامی گوییم.
۷-بعد از تصحیح املای این دانش آموز از او می خواهیم اشتباهات خود را در وایت بردی که قبلا در کنار نیمکت وی وجلو دید او نصب شده بنویسد. دانش آموز با نوشتن کلمات در وایت برد و مشاهده ی آنها در طول هفته شکل صحیح آن کلمات را یاد می گیرد.
برچسبها:
به طورکلی بهمنظور افزایش انگیزه دانشآموزان و سوق دادن آنها به سمت درونی شدن انگیزهها راهکارهای زیر توصیه میشود:
1 - سعی کنیم اولویت تجربههای دانشآموزان برای آنها جالب باشد، احساس موفقیت اولیه اعتماد به نفس آنها را افزایش میدهد. این موضوع در مسابقات ورزشی نیز مشهود است.
2 - برای موفقیت دانشآموزان پاداش در نظر بگیریم. منتظر نباشیم تا افت تحصیلی اتفاق افتد و سپس موفقیت را تحسین کنیم.
3 - با احترام گذاشتن به تفاوتهای فردی دانشآموزان، هرگز آنها را با یکدیگر مقایسه نکنیم.
4 - دانشآموزان را در کلاس کمتر درگیر مسائل عاطفی منفی نمائیم و نسبت به حساسیتهای عاطفی آنان آشنا و در کاهش آن کوشا باشیم. سختگیری و انضباط شدید، تبعیض، بیان قضاوتهای منفی و خبرهای ناخوشایند از جمله عواملی است که موجب درگیری ذهنی و کاهش علاقه به یادگیری میشود
5- بلافاصله پس از آزمون یا پرسش کلاسی، دانشآموزان را از نتیجه کار آگاه کنید.
برچسبها:
تاثیر مسائل عاطفی در یادگیری
درک و یاد گیری کودک در بسیاری از اوقات ، تحت الشعاع مسائل عاطفی و پرورشی قرار می گیرد و براثر برخورد
نامناسب والدین یا مربیان با کودک و دلسردی او ، تمرکز حواس او در کلاس درس از بین می رود .
عدم توجه والدین و مربیان به این موضوع ، ممکن است کودک را در یاد گیری مسائل آموزشی دچار مشکل کند و
تلاش و علاقه او را از بین ببرد .
مهمترین مساله در پرورش فکری ، علمی و آموزشی کودکان ، متکی بودن مسائل آموزشی به جنبه های
احساسی و عاطفی مورد علاقه کودکان و همچنین توجه به ویژگیهای روانی آنان در این دوران است .
در چنین شرایطی کودک با شوق و علاقه معلومات تازه ای دریافت می کند و تلاش خود را برای کشف هر جه
بیشتر حقایق ، افزونتر می سازد .
پرورش فکری کودک با پیوندهای عاطفی و احساسی همراه با جهت گیری های صحیح والدین و مربیان ، در عشق
به مبدا آفرینش - که سرچشمه ی همه کمالات است - به اوج خود می رسد و در صورت سازماندهی صحیح
برنامه های پرورشی - که بر پایه سنتها و آداب اسلامی استوار است - برنامه های پرورشی کودک نیز نتیجه
بخش واقع خواهد شد و به مو فقیت خواهد رسید .
منبع : آنچه معلمان و مربیان باید بدانند ویژه ی معلمان و مربیان
برچسبها:
شاید هنوز هم هستند کسانی که باور نکنند این نقاشی های ساده و بازیگوشانه ای که کودکان شان می کشند، الزاماً بازی با خطوط و رنگ ها نیست.
یا راهی برای آن که سرشان گرم شود و احیاناً والدین شان ذوق کنند و دایما بچه ها را راهنمایی کنند که «مامان! اینو آبی کن، اونو قهوه ای!»
سال هاست که روان پزشکان بر اهمیت نقاشی آزادانه کودکان در آشکارسازی درونیات و ذهن شان تأکید کرده اند. این که اشکال و رنگ ها و ترکیب خطوط و دوایر در این نقاشی های به ظاهر
ساده و سرسری نشانگان پیچیده ای هستند که می تواند میزان و منشأ آسیب های روانی اطفال را هم آشکار کند..
برچسبها:
* ویژگی های عاطفی کودکان دیر آموز :
نگرش کودکان دیر آموز،به مدرسه و تحصیل معمولا منفی است.تعداد غیبت های آنان بیشتر است و در بسیاری از موارد از سوی معلم و همکلاسان خود طرد می شوند. این نگرش منفی نسبت به کودکان دیر آموز در کلاس سوم تا پنجم بیشتر است شاید به این دلیل که آنها مشکلات سازگاری بیشتر دارند. گاهی این دانش آموزان تعارض های
اجتماعی خود را به شکل پرخاشگری نشان می دهند چرا که در هنگام مواجهه با بحران های بین فردی و شخصی ساز و کار های ناکارآمدی برای مقابله در پیش می گیرند.
دیر آموزان انگیزه بالایی ندارند و همین امر موجب درماندگی، ناامیدی و پایین آمدن عزت نفس آنها در مدرسه می شود.تجربه شکست مکرر در کلاس،فقدان هدف برای آینده،نگرش منفی همکلاسان و روش های نادرست آموزش،رشد انگیزه تحصیلی این کودکان را به شدت کاهش می دهد.این کودکان از مشکلات رفتاری خود آگاه نیستند و نمی توانند عواطف خود را به طور مناسب ابراز کنند.از کشف مشکل آنها ناتوانیم و آموزشهای لازم را در برخورد با این کودکان ندیده ایم.
* دانش آموزان با ناتوانی یادگیری چه کسانی هستند:
کودکان مبتلا به ناتوانی های یادگیری گروهی از کودکانی هستند که ظاهر طبیعی دارند و رشد جسمی و قد وزنشان حاکی از بهنجار بودن آنان است،هوششان در حد متوسط می باشد به خوبی صحبت می کنند ومانند سایر کودکان بازی کرده وبا دیگران ارتباط برقرار می نمایند در خانه کارهایی راکه والدین به آنها واگذار می کنند به خوبی انجام می دهند در مهارت های خودیاری نیز مشکل بسیار مشخص و چشمگیری ندارند.اما در مهارت های تحصیلی با مشکل بسیار مشخص و چشم گیری ندارند.اما در مهارت های تحصیلی ودرسی و مفاهیم پیشرفت تحصیلی با مشکل روبروینداین کودکان در ابتدا با همسالان خود چندان تفاوتی از نظر درسی ندارند اما به تدریج و با افزایش پیچیدگی دروس این فاصله بیشتر خواهد شد توانمندی آنها در یادگیری مطالب به طور قابل ملاحظه ای با دیگر همسالان متفاوت است ویادگیری مهارت های آموزشگاهی مانند خواندن و نوشتن و حساب کردن به شیوه معمول در مدارس بر ایشان دشوار می باشد این مشکل معمولا بعد از آنکه کودک مدتی در مدرسه مشغول تحصیل می شود ظاهر می گردداین کودکان در ابتدا اطمینان کافی به پیشرفت تحصیلی خود دارند به تدریج در می یابند که کودکان دیگر نسبت به آنها از وضعیت تحصیلی بهتری برخوردارند عدم شناخت این دانش آموزان از سوی معلم و اولیا تاثیرات بدی را به لحاظ فردی و اقتصادی و اجتماعی بر روی دانش آموزان و اولیا و جامعه می گذارند احساس عدم توانایی در اینگونه دانش آموزان بکار بردن روشهای منسوخ گذشته از سوی مدرسه واولیا(فشار ها،تحقیرها،سرزنش های مقایسه ای ناروا) موجب عدم اعتماد به نفس،احساس تحقیر وافسردگی و نهایتا مردودی وترک تحصیل را همراه دارد.
* راه چاره
مسلم است که کار با دانش آموزان دیرآموز باید دور از نگرش منفی و تعصب صورت بگیرد.باید این نگرش در جامعه آموزشی و خانواده ایجاد شود که دیر آموزان متعلق به جامعه عادی هستند واستثنایی تلقی نمی شوند.به عبارت دیگر اگر یک کودک دیر آموز در نظام آموزشی درست نبیند و سرانجام با بر چسب استثنایی وارد مراکز ویژه شود نشان دهنده ناکارآمد بودن روش آموزشی است.والدین باید نقش خود را به عنوان معلمان طولانی مدت کودک،بپذیرند و پذیرفتن این نقش مستلزم آن است که بین خانه و مدرسه همکاری و ارتباط بیشتر و فعالتری ایجاد شود.بنابراین معلمان این دانش آموزان باید آموزش مناسب و دوره های مربوطه را بگذرانند ودارای شناخت کافی از کودکان و نحوه ارتباط با خانواده های آنان باشند. در حال حاضر بهترین کمک به این کودکان آن است که: خانواده ها به طور موثر با معلم همکاری کرده و معلم از این همکاری استقبال کند. این کودکان در کلاس هایی قرار گیرند که دارای دانش آموز کمتری باشد تا معلم بیشتر به آموزش انفرادی بپردازد وبه تدریج کودک را درگیر فعالیت های گروهی و دروس جمعی نماید. پیشرفت این کودکان به صورت هفتگی ثبت شود در این صورت نیاز از وجود یک مشاور کمک گرفته شود.
* این پیام کودکانی است که از ناتوانایی یادگیری رنج می برند:
کاش : برای آموختن به من به راهنمایی شفاهی و آموزش کلامی بسنده نکنی،من نیازمند رهبری عملی توام.
کاش : مرا آزاد بگذاری واز کندی حرکاتم ناشکیبا نشوی و به خاطر عملکرد ناشیانه ام فرصت کسب تجربه و یادگیری را از من سلب نکنی.
کاش : در آموزش به من در انتظار معجزه نباشی تا از کوشش و مبارزه در آموختنم مایوس نشوی.
کاش : به من فرصت بدهی تا کارهایم را خود انجام دهم و آهنگ کند رفتارم را پذیرا باشی و به تعجیل وادارم نکنی.
کاش : صبورانه بگذاری میزان سرعتم را خود تعیین کنم تا بدانی در پناه صبر تو خواهم آموخت.
کاش : مرا سرزنش نکنی که من به علت عدم توانایی مستحق ملامت نیستم واندک پیشرفتم را مقدمه پیشرفت دیگر تلقی کنی.
برچسبها:
اختلال نوشتاری در دانش آموزان
(علل و راهکارها)
مقدمه:
ویژگی اصلی بیان نوشتاری توانایی پایین سازمان دهی و ارایهی اطلاعات به شكل نوشتاری در مقایسه با توانایی قویتر در سازماندهی و ارایهی اطلاعات به شكل شفاهی- كلامی (مانند گویههای كلامی در آزمون هوش) است. در صورتی كه مشكل فقط به صورت املانویسی باشد و بیان افكار به صورت نوشتاری مشكلی نداشته باشد، احتمال وجود نارسایی در پردازش واج شناختی به عنوان یكی از ویژگیهای اختلال خواندن بیشتر است. اگرچه افرادی كه اختلال بیان نوشتاری دارند معمولاً ضعف املا نیز دارند ولی در دستور زبان، اصول نگارش و موضوع برای نوشتن نیز ممكن است مشكل داشته باشند. نوشتههای آنها بسیار ساده و كوتاه است و به علت داشتن مشكلات دستور زبان و خطاهای اصول نگارش نمیتوان مطلب را به خوبی دنبال كرد. ضعف در مهارتهای نوشتن چند دلیل دارد. در برخی از موارد، نارساییهای موجود در یكپارچه سازی دیداری ادراكی و هماهنگی حركتی عامل بروز مشكل هستند.
برچسبها: